Abiyeler

Abiyeler

Mevsimlere göre abiye kumaş seçimleri nasıl olmalıdır

Tüm giyim platformunda olduğu gibi abiye parçada da mevsime göre kumaş seçimi yapılmalıdır.

Yaz aylarında ipekli uçuş uçuş kumaşlar tercih edilirken kış aylarında kalın kadife tarzı kumaşlar tercih edilmelidir. Hava koşulları dışında davetli olduğunuz mekanın nasıl olduğu da önemlidir. Düğün daveti gibi önemli davetlerde uzun abiye modelleri tercih edilirken nişan söz doğum günü vs gibi daha küçük davretlerde midi daha sade elbiseler tercih edilmelidir.

Abiye kumaş modelleri

Şifon kumaş

Daha çok hafif, yarı şeffaf ve rahat bir kumaş olduğundan yaz aylarında organize edilen davetlerde kullanılır. Uçuş uçuş bir kumaştır ve en avantajlı tarafı ise terletmeyen bir kumaş olmasıdır. Yaz düğünlerinde kullanılmasının en büyük sebebi ise budur. Çiçek desenli uçuş uçuş bir şifon kumaş elbise modeli kır düğününe çok yakışacaktır.

Payetli abiye

Renkli pullarla kaplanmış ışıltılı bir kumaştır. Abiye elbiselerin hemen hemen her modelinde payeti görebilirsiniz. Hem kış aylarında hem yaz aylarında rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu kumaş türü genellikle yılbaşı etkinliklerinde çok kullanılır. 

Abiyelik saten kumaş

Şık parçaların tasarımında kullanılan en sık parça olarak saten kumaşı görebilirsiniz. Düğünlerin partilerin söz nişan doğum günü vs aklınıza ne geliyorsa her türlü eğlence organizasyonunda kullanılır.

Fakat terleten bir kumaş olduğundan yazlık kullanıma uygun bir parça değildir. Bundan ötürü yaz aylarında pek tercih edilmez.

HANGİ ABİYE ELBİSE DAHA ZAYIF GÖSTERİR?

Özel davet, etkinlik eğlence gibi herhangi bir kutlamada kilo problemi yaşayan kadınların, daha zayıf gösteren abi tercih etmeleri gerekir. Olduğundan daha zayıf göstermek için tercih edilen elbise modelinin vücut tipine de uygun olması önemlidir.

Akla ilk gelinen siyah abiye elbise olsa da aslında birçok alternatif vardır. Peki kilo problemi yaşayan kadınlar abiye seçimlerinde neye dikkat etmeli? 

Eğer büyük bir bedene sahip iseniz olduğunuzdan daha zayıf görünmek istiyorsanız ve özel gecenizde ne giyeceğinizi bilmiyorsanız her vücut tipine ve yaşa göre abiye seçimi değişkenlik göstermektedir işte sizin dikkat etmeniz gereken konular bunlardır;

Eğer kalça bölgenizde fazla kilolarınız varsa kloş kesim abiyeler tam da size göre. Kloş kesim abiyeler kalçanızda bulunan fazla kiloları örteceğinden emin olabilirsiniz.

Büyük göğüslere sahipseniz ve bundan rahatsız oluyorsanız kesinlikle göğüs dekolteli abiyelerden uzak durmalısınız.

Etiketler: Abiyeler
Mart 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR