Dış Görünüş neden mi önemli ?

Dış Görünüş neden önemli

Dışarıya çıkıyorsunuz üstünüze bir eşofman bir tişört atıyorsunuz ne kadar düzgün temiz olduğuna bile bakmıyorsunuz. Hiç uğraşmak istemiyorsunuz. Dışarı çıktığınızda sizi ilk kez gören belki son kez görecek olan ya da ertesi gün çıktığınızda bir daha karşılaşacağınız insanlarla karşılaşıyorsunuz. İlk izlenim ilk intiba o kadar önemli ki sizin sesiniz çıkmadan karşıya sadece kıyafetleriniz ile verdiğiniz mesaj tam olarak 7 sn de oluşuyor. Eğer bu ilk intiba olumsuz olursa sizi gören bu insanlarla 21 kez olumlu bir görüşme yapmanız gerekiyor. Yani 21 kez “en iyi haliniz “ile çıkıp o algıyı kırmanız gerekiyor. İlginç değil mi? Yok artık dediğinizi duyar gibiyim ama öyle.

Askıda gördüğünüz kıyafeti, üzerinizde gördüğünüzde hayallerinizle örtüşmediği o an, unutulmayan anlarınızın arasında yer alıyor. Zamanla giyim yeteneklerinizi geliştirdiğinizde, gözünüzü eğittiğinizde bu durumun sizin için son moda kıyafetlerden uzak durmamanız anlamına geldiğini öğrenmiş oluyorsunuz.

Önemli olan kendi içinizde fiziksel algınızı yakalamanız. Hangi boyda kilo da olursanız olun öncelikle kendinizi olduğu gibi sevin. Güzel olmak çok göreceli bir kavramdır, önemli olan kendinizi giydiğiniz kıyafetler içinde nasıl hissettiğiniz. Hisleriniz gözardı edilemez çünkü özgüveni de beraberinde getirir.

Etiketler: Dış Görünüş neden önemli
Mart 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR