Kadınlarda Vücut Tipleri

Kadınlarda Vücut Tipleri

VÜCUT TİPLERİ

 

Vücudunuzu tanıyarak giyinmek stil sahibi gözükmenin en önemli kurallarından biridir. Vücut tipinize uygun giyinmek kıyafetlerinizi daha iyi taşımanızı, size yakışan modelleri daha iyi keşfetmenizi sağlar. Bu sayede de oluşturduğunuz görünümü daha yukarı taşır ve tarzınıza tarz katar.

 

DİKDÖRTGEN/SÜTUN VÜCUT TİPİ 

Standart ya da daha ufak göğüslere sahip, geniş omuzlar, kalça ile omuzların birbirine simetrik olduğu beden tipidir. Bu vücut yapısına sahip olanların avantajı geniş, yüksek ve dik omuzlar, uzun bacaklar. 

Dezavantaj ise az kıvrımlı ve bel oyuğunun olmaması, feminen görüntüsünün düşük olması. Aynaya baktığınızda bel, kalça, omuzlarınız aynı ölçüdeymiş gibi görünüyorsa ve var ile yok arası bir bel kıvrımınız varsa siz “dikdörtgen vücut” yapısına sahipsiniz demektir. Peki kıyafet seçiminde nelere dikkat etmelisiniz?

 

Kıvrımlar Yaratmalısınız

Göğüs desenli, yakalı ve fırfırlı bluzlar tam da dikdörtgen vücut tipine sahip olanlar için. Bu tarz kıyafetler omuzlarınızın daha geniş görünmesine neden olacaktır. Kum saati gibi görünmek istiyorsanız bele kemer takmayı denemelisiniz. Açık kalp veya yuvarlak yaka üstler tercih edebilirsiniz.

 

Uzun Parçalar

Uzun ceketler veya uzun hırkalar giyerseniz ince bir vücut şekli görüntüsü elde edebilirsiniz.

 

Aksesuarlar Ekleyin

İnce ve düz kıyafetlerinize aksesuar ekleyin. Bu katmanlı görüntü vücut şeklinize yeni bir hava katacaktır.

 

Göğüslerinizi Desteklemelisiniz

Göğüslerinize tam oturan bir sütyen tercih etmelisiniz. Sütyen dikdörtgen vücut yapısının bir numaralı kurtarıcısıdır. Doğru sütyen seçimiyle feminen bir göğüs kafesi görüntüsü elde edebilirsiniz.

 

Vücut tipinize uygun her model pantolonu tedirginlik duymadan giyebilirsiniz.

 

Peki bu vücut yapısına sahip insanlar neleri tercih etmeli, nelere dikkat etmeli bi’ bakalım.

-Akışkan olsa bile sert kumaşlar.

-Farklı şekillerde kemerler.

-Etek uçlarında asimetri

-Skinny ve ispanyol paça jean.

-Kıvrım yaratan kesim ve aksesuarlar.

 

Yapmamanız Gerekenler!

-Vatkalı üstler 

-Düşük bel pantolonlar

-İnce kumaş

-Çok kalın kemer 

 

 

Dikdörtgen Vücut Tipindeki Ünlüler

 

Zayıf bir vücut, kusursuz omuzları ile muhteşem bacakları düşününce aklımıza ilk gelen isimlerden Cameron Diaz oluyor. Hiç kuşkusuz dikdörtgen vücuda örnek olabilecek en iyi isimlerden biridir. Bu nedenle bu ismin sıklıkla kalın kemer ile elbiseler ile kıvrımlı bir bel oluşturduğunu söyleyebiliriz. Cameron Diaz kadar olmasa da dikdörtgen vücuda sahip bir diğer isim Natalia Portman dikdörtgen vücuda sahip ünlü isimler arasında. Natalia Portman belini ince gösterecek kombinler ile sıklıkla karşımıza çıkıyor.



 

 Sütun vücut tipinin en iyi örneklerinden biri de Anne Hathaway.

C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 13.00.34.jpeg

Verev çizgilerle bele dikkat çekerek bel oyuntusu yaratmış. Asimetrik ile kıvrımlı bir algı oluşturmuş.

C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 13.30.43.jpeg

Sevgili sütunlar gömlek elbiseleri Cameron’daki gibi farklı ama çok kalın olmayan kemerlerle kombinleyip bel çizgisi oluşturabilirsiniz

 

ÜÇGEN/ARMUT VÜCUT TİPİ 

İnce bel geniş kalçalara sahip kadınların vücudu armut vücut olarak  adlandırılıyor. Dünyadaki kadınların %60'ı armut vücut tipine sahip. Peki nasıl giyinmeli bu armut vücut tipine sahip kadınlar? 

Bu vücut tipine sahip kadınların kalçaları geniş olduğundan tüm dikkati üst bölgeye çekmeliyiz. Omuzlarınızı daha geniş gösterecek kesimde bluzlar tercih etmelisiniz. V yakalar, asimetrik bluzlar, kayık yakalar ve üzerinize oturan bluzlar omuzlarınızı olduğundan daha geniş gösterecektir.

Altınıza ise pantolon ya da etek seçimi yaparken düz kesim olduğuna dikkat etmeliyiz. Düz kesimler, kalem etekler, boru paçalar bu vücut tipi için doğru seçimler olacaktır.

 

Bu vücut tipinin avantajı ince bel ve boyun sahibi olmaktır. Bu sebeple hedefimiz de odağı dikkati üst bölgeye toplamaktır. 

 

Peki bu vücut yapısına sahip kadınlar neleri tercih etmeli? 

-Üst vücutta dekolteye yer verin.

-Üst bedene cesur renkler tercih edin, dikkatleri üst bölgeye çekecek aksesuarlar takınş.

-Yumuşak dokular,

-Alt giyimde koyu renkler, drape, ağır akışkanlıkta kumaşlar,

-Derin V yakalar,

-Vatka kullanımı,

-Düz ya da hafif pol parçalar tercih edin. 

 

Asla kullanmamanız gereken şeyler: 

-Bele oturmayan ceket, elbise

-Detaylı altlar

-Fitilli pantolonlar

-Düşük bel

 

Kıyafet seçiminde Armut Tipli Kadınların Seçimi Nasıl Olmalı? 

Bu vücut tipine sahip kadınların kalçaları geniş olduğundan tüm dikkati üst bölgeye çekmemiz gerektiğini söylemiştik. Dikkati üst bölgeye çekebilmek adına kayık yakalı, geniş V yaka ürünler seçilmelidir. Üst bedende daha kalın kumaşlar renkli desenli bluzlar tercih etmemiz gerekirken etek veya pantolon seçerken bu seçimlerden uzak durmamız gerekir. Özellikle skinny pantolonlar, fitilli pantolonlar ve dar kesim pantolonlar bu vücut tipine uygun seçimler değildir. Kalçayı örten blazer ceketler armut vücutlu tipler için kurtarıcı bir parça.

Bu vücut tipine uygun üste oturan kruvaze yaka elbiseler tercihi daha doğru olacaktır. 

 

Armut tipi vücudu olan kadınlar hangi kıyafetleri giymemelidir?

Tüm dikkati üst bölgede toplamak için kalın kumaşlı, pileli, büyük desenli parlak kumaşlar giymemeliler. Burada amaç dikkati tamamen üst bölgeye çekmek. Bundan dolayı kalın desenli ya da pileli pantolon veya etek seçiminde dikkati basen bölgesine çekeceğinizden vücut dengenizi bozabilirsiniz.
 

Armut Tipi Kadınların Aksesuar Seçimi

Armut vücut tipindeki kadınların özellikle kemer kullanmalarını öneririz. Armut vücut tipindeki kadınların beli ince olduğundan kemer onları daha da ince gösterecektir. Aynı şekilde büyük küpeler gösterişli kolye seçimleri dikkatleri üst bölgeye toplamada yardım edecektir.

 

Armut Vücut Tipindeki Ünlüler

JLO Armut/Üçgen vücuda çok iyi bir örnektir. Bir üçgene beyaz şort giydirmek büyük risk fakat bu durum öyle güzel dengelenmiş ki üst bölgede desen var gözü yukarı çekiyor. Üst ve alt arasında çok renk farkı yok. Üstteki bluzda kollara yırtmaç verilmiş karşıdaki kişiye direkt koluma bak diyor, yaka detayıma bak diyor.

Ayakkabı ten rengi ile mükemmel seçim, boyunu kesmiyor. Saçın toplanmış olması ve üstte dökümlü kumaş kullanımı armut vücut tipli bayanın nasıl kombin yapması gerektiği konusunda enfes bir örnek olmuş.

C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 13.09.57 (1).jpeg                               

C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 13.42.36 (1).jpeg
 

Kalça ile omuzların dengesine bir bakın. Vücudu dengelemesi gereken yerlerde kalın çizgilerin kullanılmış olması resmen işin içine matematiği sokmuş. Armut vücut tipine muhteşem bir örnek daha!                                              
 

 

ELMA VÜCUT TİPİ

Elma tipi vücuda sahip olan kadınların omuzları geniştir ve kalçalarıyla orantılı bir hizadadır. Bu vücut tipine sahip kadınların genellikle bacakları incedir. Kiloları genellikle vücudunun orta bölümündedir ve vücudunun alt kısmı dar veya küçüktür. Yuvarlak ve geniş üst bedene sahiptirler. Yuvarlak omuzları, göğüs ve karın bölgesi birbirine yakındır. Kalın göbekli bel bölgesi en büyük sorunlarından biri. Ortalama ya da büyük göğüslere sahip olup orantılı bacakları vardır.

 

Elma vücut tipi kadınların avantajı orantılı ince uzun bacaklar ve kol bölgesidir. Dezavantajı; karın bölgesi, kilonun göğüs itibariyle tek bir noktada toplanmasıdır. Bu vücuda sahip kadınlar eksik yanlarını örtmek için güzel yanlarını ortaya çıkaracak kıyafet seçmeliler. Bacakları ince ve uzun olan elma vücut tipine sahip kadınların bacaklarını ortaya çıkarmaları tavsiye edilir.

Bel oyuntusunu vurgulayan bluzlar, elbiseler giymekten kaçınılmalı. Bele oturan kıyafet seçimleri çok yanlış olacaktır. V yaka ve dökümlü bluzlar ise tam da elma tipli vücutlar için doğru bir seçim olacaktır. Tek parça elbise giymek yerine mini etek ve üst kombini yapmak daha uygun olacaktır.

 

Peki bu vücut yapısına sahip kadınlar neleri tercih etmeli, nelere dikkat etmeli bir bakalım!

 

-Akışkan ve drape kumaşlar tercih edilmeli,

-Kalçanın altında yer alan detaylara yer verilmeli,

-Omuzlarda vatka seçimi yapılabilir,

-Asimetrik kesimler kullanılmalı,

-Boru ya da bollaşan paçalar tercih edilmeli.

 

Asla giymemesi gerekenler:

-Çok ince ya da kalın kemer kullanmamalı,

-Büzgülü pileli etek giymekten kaçınmalı ,

-Çok yüksek bel tercih etmemeli,

-Göğüste, karın ya da kalçada detay olmamalı,

-Sert ya da vücudu saran kumaşlar kullanılmamalı,

-Kruvazeden uzak durmalı.

 

Elma Vücut Tipine Örnek 


C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 13.51.18.jpeg

Catherine Zeta Jones, elma vücut tipine en iyi örnektir. Akışkan kumaş kullanımı tam da elma vücut tipi olan Catherine’nin bel kıvrımını ortaya çıkaran drape detayı için muhteşem seçim. 

Orantılı bacakları ortaya çıkaran bacak dekolte detayı muhteşem bir görüntü ortaya çıkarmış.

 

ÇİLEK/TERS ÜÇGEN VÜCUT TİPİ 

 Armut vücut tipinin tam tersidir. Ters üçgen, atletik vücut tipi ya da yüzücü fiziği olarak da adlandırılır.

Bu vücut tipinin en önemli özelliği geniş omuzların yanı sıra normal oranda bel ve uzun bacaklardır. Gövdeniz kısa ise kalçanız büyük göğüsleriniz ufak ise çilek vücut tipisiniz demektir. Omuz ölçüsünün kalça ölçüsünden daha geniş olduğu vücut tipidir. Eğer omuz ölçünüz kalça ölçünüzden daha geniş ise siz tam da çilek vücut bedenine sahip birisiniz. 

 

Omuz ve boynunuzu göstermekten kaçınmayın, bele doğru daralan üstler giymek yerine düz inen üstler giymeniz daha doğru bir seçim olacaktır. Göğüs dekoltenizi ortaya çıkaracak V yaka, prenses yaka üstler size çok yakışacaktır. 

 

Çok dar pantolonlar bacakları çok güzel gösteriyor olsa da kalçaları oldukça düşük gösteriyor. Bu nedenle dar pantolon giymek yerine düz inen boru paça pantolonlar tercih edilmelidir. Yüksek bel pantolonlar, mini etekler beli öne çıkaracaktır. 

 

Ters üçgen vücuda sahip olan kadınların en büyük avantajı uzun bacaklara sahip olmasıdır. Bu nedenle birçok kadının giymek isteyip de giyemediği kıyafetler içinde kusursuz görünürler.  Vücutta üst bedeni dengelemek istediğimiz için etekte kloş, kalem etek olacaksa kalın kumaş, pantolonda ispanyol paça, düz paça tercih etmelisiniz. 

Bu vücut tipindeki en önemli şey dikkati üst bölgeden çekip üst ve alt bölgede dengeyi sağlamak. Yatay çizgileri alt bölgede, dikey çizgileri üst bölgede kullanmalıyız. Bu şekilde dengeyi kurabilirsiniz. 

 

Peki bu vücut yapısına sahip kadınlar neleri tercih etmeli nelere dikkat etmeli? 

-Koyu üstler, 

-Açık renk desenli altlar,

-Kalın askılar,

-Omuzu yumuşatmak için büzgülü yakalar,

-Dikişsiz kollar kullanılabilir. 

-Göğüsleri dengeleyen etek, pantolon seçimi çok önemlidir. 

-Beli vurgulamak için üstler, bluzlar ve aksesuarlar tercih edilmelidir. 

 

Asla kullanılmaması gerekenler:

-Detaylı omuzlar, 

-Sert üstler, 

-Geniş yakalar. 

 

Çilek/Ters Üçgen Vücut Tipindeki Ünlüler

Ünlülerden örnek verecek olursak Angelina Jolie ters üçgen vücuda sahip ünlülerin başında geliyor. Onun dışında Uma Thurman, Catherine Zeta Jones bu vücut tipine sahip diğer ünlülerden. Bu ünlülerin nasıl parçalar seçtiğine dikkat ederek kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz. 

 

C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 18.16.14.jpeg

Renee Zellweger bu elbisesi ile mükemmel bir örnek. Omuzların genişliği ilk bakışta hemen fark ediliyor. Elbisedeki V yaka ve geniş askılar aynı olması gerektiği gibi dikkati üst bölgeye taşıyor. 

Belde drape detayı bel kısmını belirginleştirmek ve alt bedene daha fazla hacim veren elbisenin belden inişi ile kusursuz bir görüntü elde ediliyor. 

 

KUM SAATİ VÜCUT TİPİ 

Her kadının ulaşmak istediği vücut tipi kum saati. Kum saati vücut tipi aslına bakarsanız kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir vücut tipidir. Her açıdan muntazam bir görüntüye sahiptir. 

Eğer kum saati vücut tipine sahipseniz dünyanın en güzel ve biçimli vücuduna sahipsiniz demektir. Kum saati vücut ölçüleri kusursuza yakındır. Simetrik gelen omuz ve kalçalar, dolgun göğüsler ve incecik bele sahipseniz kusursuz bir görünüme sahipsiniz demektir. Tabi bir de kusursuz bacakları unutmayalım. İsminden de anlaşılacağı gibi görüntüsü bir kum saatine benzer. Göğüs ve kalçalar eşit, beli incecik olur.

 

Düşük bel pantolon, kabarık etek, mini etek, uzun etek, belden oturtmalı bir elbise, V yaka kısacası aklınıza gelebilecek her türlü model kıyafetin hepsi size yakışıyorsa kum saati vücuduna sahipsiniz demektir.

En ideal kum saati vücut tipi ölçüleri tabi ki de 90-60-90’dır. Tam bir model gibi kusursuz. Kum saati vücut şeklinde en önemli ayrıntı bu vücut yapısına sahip kadınlar kilolu dahi olsa her zaman endamlı görünürler. Çünkü vücut ölçüleri orantılıdır. 

Aslında en kolay vücut tipidir. Çünkü kum saati vücut tipine sahip kadınların çok fazla uğraşmadan detaya girmeden kolaylıkla şık görünmeleri mümkündür. Dengeli bir vücuda sahip olduklarından giyim konusunda sıkıntı yaşamazlar. Bu vücuda sahipseniz eğer vücudunuzu gizleyecek değil vurgulayacak kıyafetler tercih etmelisiniz. Tabiki de abartıya kaçmadan, doğal bel inceliğinizi ortaya çıkaracak, bacaklarınızı ve vücut hatlarınızı takip edecek kot pantolon veya pantolonlardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

 

Odak noktanız bel dışında muhteşem yaka ve boyun bölgesi olmalıdır. Kemerler kuşkusuz ki en çok kullandığınız aksesuar haline gelmelidir. Tercihinizi kısa tişörtlerden, croplardan, V yaka kesimlerden yana kullanabilirsiniz. Omuzlarınızı vurgulayacak üstler de tam size göre. Eğer vücudunuzun üst bölgesini vurgulamak isterseniz açık renk ve canlı renkleri üstte kullanırken alt bölümde de koyu renkler tercih etmelisiniz. Elbise modeli olarak belinizi vurgulayacak kesimler tercih etmelisiniz. Omuzları vurgulamak adına V yaka elbise modelleri rahatlıkla kullanabileceğiniz modellerden. Vücut hatlarınızı yumuşak şekilde ortaya çıkaracak kumaşlar doğru tercihiniz olacaktır. Seçtiğiniz elbisede bel kesimi net değilse kemer kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz pantolonlarda düşük belden ve geniş paçalardan uzak durmalısınız. Geniş, bol paça giymek istiyorsanız yüksek bel olmasına dikkat etmelisiniz.

Kum Saati Vücut Tipine Örnek

 


C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 19.21.46.jpeg

Kum saati vücutta dolgun bir bedene ya da zayıf bir bedene sahip olmanız hiç fark etmez buradaki görselde olduğu gibi. 

Bu görselde kıyafet üst bölgeyi açık tutmuş ve omuzdan kesilmiş. Beli zaten var ve bu var olan beli daha fazla ortaya çıkarmak için elbise ile aynı renkte kemer kullanımı kusursuz bir görüntü ortaya çıkarmış.

C:\Users\ŞENAY\Downloads\WhatsApp Image 2022-02-02 at 19.32.44.jpeg

Bu görselde ise omuzlar açılarak göğüsten daha ön plana çıkarılmış. Alt bedende ise düz inen bir pantolon akışı sağlanmış. Omuzlar ve kalçadaki denge fazlasıyla ortada. Vurgulanan bel de muhteşem bir görüntü ortaya çıkarmış.                                 

Etiketler: kadın, vücut, giyim, moda
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR