Minyon Vücuda Sahip Kadınlar Giyimde Nelere Dikkat Etmeli?

Minyon Vücuda Sahip Kadınlar Giyimde Nelere Dikkat Etmeli?

Kumaş Seçimi

Kıyafetin duruşunu belirleyen en önemli unsur kumaştır. Minyon bir vücuda sahipseniz kalın, ağır, katı kumaşlardan kaçınmalısınız. İnce ve orta kalınlıkta kumaşlar, uçuşan modeller tercihlerinizin arasında olmalı.

 

Desen Seçimi

Desenli bir parça tercih etmek istiyorsanız, nasıl ki dolgun bedenlerde iri desenler ve kalın çizgilerin daha orantılı duracaksa minyon vücutlu kadınlarda bu tam tersi olmalı daha minimal desenler ve dikine ince çizgili parçalar tercih edebilirsiniz. Beden küçüldükçe desenler küçülmeli,  çizgiler incelmelidir.

 

Pantolon Seçimi 

Tüm zamanların vazgeçilmezi yüksek bel modası bugün hala revaçta. Minyon kadınlar için ise ayrı bir öneme sahip zira yüksek belli pantolonlar, palazzo pantolonlar, ispanyol paça pantolonlar boyunuzu olduğundan daha uzun gösterir. Burada dikkat edilmesi gereken pantolon paçası bollaştıkça topuklu ile kombinlemek ve ayakkabının pantolon altından gözükmemesi. Yanlış bilinen bir bilgi ise kısa boylu kadınların düşük bel ve dar paça tercih etmesidir.

 

Elbise Etek Seçimi

Mini etekler minyon kadınlar için biçilmiş kaftan niteliğinde. Tabi miniliğinde bir sınırı olduğunu unutmayalım. Midi etekler tercih edilecek ise yırtmaçlı modelleri tercih etmekte fayda var. Yırtmaç boyu uzadıkça bacak boyunuz daha uzun gözükecektir. Uzun elbiseleri giyerken boynunuzu açıkta bırakacak modeller tercih ederek daha uzun ve dengeli vücut hatlarına kavuşabilirsiniz. Hatta seçtiğiniz uzun elbise belinize oturan bir model ise dikine çizgiler var ise ya da ince bir kemer ile belinize vurgu yaparsanız vücut proporsiyonu için ölçülü bir bütünlük sağlamış olursunuz.

 

Ceket Seçimi

Belinize oturan ve belinizin hemen altında biten ceketleri tercih etmelisiniz. Hacimli ve uzun ceketlerden kaçınmalısınız. Bu boyunuzun daha da kısa algılanmasına sebep olacaktır. Uzun hırka tercih edilecek ise hantal ve büyük cep gibi detaylara sahip olmamasına dikkat etmelisiniz. 



 

Tişört/Bluz Seçimi 

Çok bol kıyafetler ve sert kumaşlardan olan parçalardan kaçının. Üzerinize oturan bel kıvrımını ortaya çıkaran ve belinize vurgu yapan her parça sizin için uygun olacaktır. Boğaz kısmı kapalı olan, sıfır yaka parçalar yerine V yakalı parçalar tercih ederseniz boyun kısmınızın daha uzun ve ince algılanmasını sağlarsınız.

 

Ton Sür Ton Seçimi

Ton sür ton, bir rengin farklı tonlarını birlikte kullanarak oluşturacağınız bir giyim tarzıdır. Kombinlerinizi ton sür ton olarak yapıyor olmanız daha ince gözükmenizi, daha uzun algılamanızı ve daha klas bir imaj yaratmanızı sağlar. Bunu sadece kıyafetler olarak değil ayakkabı ve aksesuarlar dahil düşünebilirsiniz. 

 

Ayakkabı Seçimi

Tabi ki en önemli tercihlerden biri ayakkabılar. Stilinizi tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Sivri burunlar ve topuklular minyonların dostu olmalı. Eğer ki seçeceğiniz topuklu ayakkabınız, stilettonuz nude tonlarda ise bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir. Topuklu tercih edin derken 8-9 cm üstü topuk boyunu kastetmiyoruz. Gereğinden fazla yüksek topuklu ayakkabılar abes bir görünüm yaratacak ve gerçek dışı bir görüntüye sebep olacaktır. Bilekten bağlı modellerden kaçınmalısınız.

 

Çanta ve Aksesuar Seçimi

Kısa boyluysanız elbette boyunuza uygun ebatlarda çantalar taşımanız sizin için doğru bir seçim olacaktır. Vücudunuzla orantılı olması için büyük çantalardan, iri takılardan, sizi aşağı çeken çok uzun kolyelerden,  kalın kemerlerden uzak durmalısınız. Vücut proporsiyonunuza uygun küçük çantalar, ufak sırt çantaları, el çantaları, çapraz askılı çantalar, ince kemerler ve minimal takılar tercihlerinizin arasında olmalı.


 
Etiketler: minyon kadın, kadın giyim
Şubat 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR