Saç Bakım

Saç Bakım

Biz kadınlar vücudumuzda en çok saçlarımıza önem veririz. Saçlarımızın ışıl ışıl yumuşacık ve sağlıklı olması için neler yapmıyoruz ki. Saçlarımız sandığımızdan çok şey anlatır. Öyle ki saçlarımız bizim stresli ve mutlu olduğumuz da biz saklasak da ele verir.

Eğer bir kadın hayatında önemli kararlar veriyorsa değişime önce saçlarından başlar. Peki bizim için bu kadar önemli olan saçlarımıza nasıl bakıyoruz?

En çok yaptığımız hataların nedeni saç tipimizi bilmediğimizden kaynaklanır. Saçınız nasıl bir yapıya sahiptir diye sorulduğunda nasıl bir saç yapısına sahip olduğumuzu bilmeden verdiğimiz yanıtlar saç için kullanılacak ürünlerde yanlış seçime sebep oluyor. Saçınızın nasıl bir yapıda olduğunu bilmiyorsanız kuaförünüzden yardım alabilirisiniz. 

SAÇIMIZI NASIL KURUTMALIYIZ?

Fön makinelerinin saçlar üzerindeki etkisi hala tartışılıyor. Islak saçtan hemen kurtulmak adına fön makinesinin son ayarına getirmek yerine en düşük ayarda sabırlı bir şekilde kurutmanız saç köklerinizin ve saçlarınız yanmasını engeller. 

Saçlarınızı yıkadıktan sonra havlu ile kurutmaya çalışmak yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Bir de bunu saçlarınıza tedavi olacak şekilde uygulamaya çalışmak daha çok yanlıştır. Saçlarımızı havlu ile kuruttuğumuz sıra saç tellerimizde bulunması gereken aminoasitler kaybolur ve nemli yapısı nedeniyle saçlarınız daha kolay kırılır. Islak saç çok duyarlıdır. Bu nedenle yapabileceğiniz en iyi şey duştan çıktıktan sonra havluyu 15-20 dakika saçlarınızın nemini almasını beklemek. Sonrasında saç diplerinize masaj yapmak adına ovalayabilirsiniz.           

Saç düzleştiriciler her zaman can kurtarımız olmuştur. Hele kıvırcık dalgalı ve kabarık bir saçınız var ise yanınızdan ayırmıyorsunuzdur. Saç düzleştiricisini çok sık kullandığımızda saçımızda bozulmalar başlar bunu saçımıza dokunduğumuzda bile anlayabiliriz. Size bu aletten tamamen vazgeçmenizi söylemiyoruz ancak ne kadar az kullanmaya çalışırsak saçlarımız o kadar dolgun ve sağlıklı görünecektir.

Saç düzleştiricilerinin yanı sıra saçımıza kullandığımız şekillendirici sprey jöle gibi kimyasal ürünler içinde aynı tehlike geçerlidir. Her durumda da anahtar kelime aşırı kullanımdan kaçınmaktır. 

Saçlarımız canlı olduğundan her türlü duruma duyarlıdır. Kırık saç uçları için 6-7 haftada bir kuaföre gidip kırıklarınızı aldırmanızı öneririz bu işlem saçlarınızın yıpranmış kısımlarından kurtulup daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

SAÇLARINIZI NEMLENDİRİN!

UVv ışıkları, saçınıza herhangi bir ısı uygulamazsanız bile yıpranmasına sebep olur bu nedenle saçlarınız nemini kaybeder. Kuru ve yıpranmış bir saç güzelliğinize gölge düşürebilir. İşte bu durumda nem veren ürünlere yönelebilirsiniz nem kazandıran şampuanlar saçınızı nemlendirmekte iyi bir adım olacaktır. 

SAÇLARINIZI RAHATLATIN!

Sıkı atkuyruğu, örgü, topuz gibi modeller kullandığımızda saçlarımızın hava almasını engelleriz. Saçlarınızın bakım sırasında bol bol açık bırakmanızı öneririz. 

 

DOĞAL MASKELERDEN YARARLANIN 

Saçlarınız için etkili bir karışım arıyorsanız kesinlikle argan ve zeytin yağı içeren bir karışım hazırlamalısınız. Bir kabın içerisine bir küçük çay bardağı zeytinyağı, 3-4 yemek kaşığı argan yağı ve 1 yemek kaşığı bal ekleyerek karışımınızı hazır hale getirebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygularsanız daha etkili olacaktır. Saçlarınızın tümüne karışımı yedirin. Saçlarınıza karışımı uyguladıktan sonra boneyle 30 ile 45 dakika arası bekletip yıkayabilirsiniz.

SAÇLARINIZI ÇOK SIK TARAMAYIN 

Saçlarınızı taramak çok kolay ve zahmetsiz gelebilir fakat saç taramanın yanlış ve doğru bir yolu vardır.

Saçınızı günde çok fazla kez tarıyorsanız bu saçlarınızın yıpranmasına ve saç uçlarının kırılmasına sebebiyet verecektir. Saç tarama tekniğiniz ne kadar iyi olursa olsun saç fırçanızın temiz olduğundan emin olun. Kirli bir fırça kullanmak, eski ürünü ve ölü deri hücrelerini saçınıza yaymak anlamına gelir

Yanlış Yönde Fırçalamak 

Saçınızı yukarıdan aşşağıya doğru taramak saçınıza hasar verebilir. Saçtaki karışıklığı çözmenin en iyi yolu taramaya saç uçlarından başlamaktır. Önce uçlarda olan karışıklığı açın ve yavaş yavaş yukarı doğru çıkın. Bu yöntem saçınızın daha hızlı çözülmesini sağlarken fırçanın saçınıza verdiği zararı minimuma indirir. 

Yanlış Fırça Kullanmak 

Saçınız için en doğru fırçayı kullanmak saçınızın kırılmasını önleyebilir ve kötü saç görüntüsünü ortadan kaldırabilir. Dalgalı ve kıvırcık saçlara sahip iseniz düğümleri en etkili çözmeye yarayan geniş dişli saç fırçalarını tercih etmelisiniz. Saç teliniz ince ve zayıf ise sık kılları olan bir fırça ile saçlarınızı nazikçe tarayabilirsiniz. Saçınızı ıslak ve kuruyken asla aynı tarak ile taramamalısınız. Islak saçınız için kullanabileceğiniz en iyi tarak geniş dişli taraklardır. 

Etiketler: Saç Bakım
Mart 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR