Son Moda Kumaş ve Desenler

Son Moda Kumaş ve Desenler

Moda ve giyimde her zaman belli başlı kumaşlar ve desenler vazgeçilmez olmuştur. Bu kumaş ve desenler kimi zaman kombinlemesi zor olabilir. Örneğin leopar deseni vazgeçilmezdir fakat önemli olan nasıl denge kuracağını bilmektir. Uygun denge sağlandığında leopar ile kombinini daha çarpıcı yapabilirken uygun olmayan bir kombin yaptığınızda rüküş bile gözükebilirsiniz. Sizler için giyim dünyasının en gözde desen ve kumaşları hakkında bir yazı hazırladık! 

LEOPAR DESENİ

Leopar desenini ya çok seversin ya hiç. Bu klasik desen aslında her tarza ayak uydurabilen harika parçalar çıkartıyor. Leopar deseniyle bir parizyen, bir New Yorker, belki bir rock yıldızı olabileceğiniz gibi bir assolist de olabilirsiniz. Dileğimiz şu ki; leopar sevenler gün teyzesine veya assoliste dönüşmesin, sevmeyenlerin de ön yargılarını kıralım. Leopar kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk durum; desen desen üstüne bindirmemek. Leopar deseni tek başına yeterince iddialıyken zaten bütün gözler ona bakıyorken bir de başka desenlerle ve abartılı renklerle gözü yormamak gerek. Leopar desenini kombinlerken de jean gücüne veya sade renklere güvenin. Leoparı kullanırken siyahın gücünü de unutmayın. Kombininizi şık bir hale getirirken siyah en dengeleyici yardımcı oyuncudur. Leopar deseninin en cesur, iddialı, lüks hali kürk leopar mantodur. Leopar desenli kürk mantoyla şık olmaktan daha zor bir şey varsa o da rüküş olmak. Böyle bir ürün kullanıyorsanız kürk dışındaki tüm giydikleriniz sade olmalı. Son olarak leopar ile aranız çok iyi değilse bu animalprint (hayvan) deseni aksesuarlarda kullanarak her sezon trendine ayak uydurabilirsiniz. Bir şal, bir kemer, bir clutch gibi.

 

BOHEM KOMBİNLER

 

Feminen, sıcak, yumuşak, masum, tatlı, nazik mesajları verir. Dişil bir enerjisi vardır, salaş ve şıklığı ortak noktada buluşturmuştur. Maxi uzun elbiseler, ispanyol paça pantolonlar, kendi haline bırakılmış ya da dağınık örülmüş saçlar tam bohem tarzı yansıtır. Yuvarlak hatlara sahip çiçek, bitki, şal gibi desenleri tercih ederler. Özgür doğası sebebiyle rahat, bol kesimleri sever.
Her vücut tipi için uygundur. Zaten bu tarzı benimseyen kişinin nasıl gözüktüğüne dair dertleri olmaz. Renkleri doygun, zengin, baharat ve mücevher renkleridir. Teni ve gözü okşayan kadife, şifon, ipek, kürk gibi dokuları kullanmayı sever. Kıyafetleri katmanlamaktan, bol aksesuar kullanmaktan kaçınmazlar.
Özgür, yaratıcı, eklektik ve entellektüel bir imaj yansıtır fakat hayalperestlik tarafı çok güçlü olduğu için ciddiye alınma gücünüzü düşürür. İş ortamı için uygun değildir. Omuza asılan bir cekette, ayağa geçirilen bir çizmenin üzerinde ya da kullanılan çanta modelinde muhakkak saçaklara püsküllere rastlarsınız. Tek eksiği ciddiyet ve olgunluktur. O yüzden siz siz olun buna ihtiyaç duyduğunuz bir işiniz varsa başka bir tarz karıştırarak dengeleyin.

 

DERİ KUMAŞ


Sezonun bomba trendi deri gümbür gümbür geliyor. Ceketten pantolona, montlardan taytlara, şortlara, elbiselere kadar oldukça sık göreceğimiz bir trend parçası olacak. Keza Şenay’ın Butiğinde de her parçasını bolca gördük.
 

Trend parça olmasının yanı sıra hem erkekler hem de kadınlar için tam bir sonbahar kapsül gardrop parçası. Hele ki motorbisikletçi tarz deri ceketlerin modası hiç geçmez. Benim favorim yazın ve bahar aylarında sık sık kullandığımız saten, ipek etek ve elbiselerin üzerine postallar ve çizmelerle deri ceketleri kullanmak. Deri gömlekler ise minimalist, dramatik ya da yaratıcı stil sahiplerine hitap edebilir.


Peki siz hangi kadınsınız? Ağırbaşlı, klas, sakin, risk almayı sevmeyen klasik bir deri sever mi?
Yoksa... Aklına eseni yapan, enerji dolu, dediğim dedik, cesur bir dramatik deri sever mi?
Hadi bu linkten sezonun deri parçalarına beraber bakalım 

 

https://www.senayinbutigi.com/Arama?1&kelime=deri


 
Etiketler: kumaş, desen, moda
Şubat 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR