Tayt Hayatımıza Nasıl ve Neden Girdi?

Tayt Hayatımıza Nasıl ve Neden Girdi?

TAYT HAYATIMIZA NASIL VE NEDEN GİRDİ?

 

Fazlasıyla rahat her kıyafet ile kombinlenebilen konforlu tayt modelleri her yıl olduğu gibi bu yıl da 2022’nin vazgeçilmez popüler parçalarından biri.

Günümüzde erkeklerin anlamakta zorlandığı tayt rahatlığını günlük hayatta sık sık kullanmaya başladık. Peki taytlar ilk nasıl giyinildi? 

Taytın ataları olarak kabul ettiğimiz bacağı sarmalayan ve bilekte biten askeri pantolonlar ve soğuktan koruma amaçlı deri malzemesiyle yapılan taytlar Rönesans döneminde erkekler tarafından kullanılıyordu. Pantolonların evrimleşmiş hali olan taytlar birçok model şeklinde günümüze kadar geldi. 

Günlük, klasik, casual ve spor gibi birçok seçeneğe sahip olan taytlar, modanın kalbi haline geldi. Hem klasik hem spor istediğiniz şekilde kombinlemek mümkündür. Spor salonunda, evde, işte, yemekte ve daha birçok yerde kadınlar için şık ve zahmetsiz hale gelen taytlar kış aylarının da vazgeçilmezi oluyor. 

Deri tayt, spor tayt, fitilli tayt, agraflı tayt, yumoş tayt ve daha birçok tayt renk ve modelleri ile istediğiniz kombini oluşturabilirsiniz.

Yaz aylarında üzerinize giyeceğiniz bir tişört ile kolayca kombinlerken soğuk havalarda tayt ile kombin yapmak biraz zor olabilir; fakat hiç üzülmeyin “Kış Aylarında Tayt Nasıl Kombinlenir?” yazımızı sizler için hazırladık. Gelin kış aylarında hem sıcacık tutan hem de güzelliğimizden asla ödün vermeyecek olan tayt kombinleri yazımızı birlikte inceleyelim! 

 

KIŞ AYLARINDA TAYT NASIL KOMBİNLENİR?

 

Fazla üşüyen biriyseniz kat kat giyinmek zorunda kalıyor olabilirsiniz. Bunun için deri tayt çok doğru bir karar olacaktır. Bol bir kazağın üzerine mont veya şişme yelek ile kombinlediğinizde salaş ama hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır. Salaş görünümü tamamlamak için deri tayt seçimi tam da yerinde olacaktır. Sizi sıcak tutmasının yanında kombinlerinize şıklık katacaktır. Özellikle soğuk bir bölgede yaşıyorsanız üşümemek adına uzun bir palto tercih edebilirsiniz. Birçok kadın uzun palto altına kot veya kumaş pantolon seçimi yaparken şıklığından ve rahatlığından ödün vermeyen kadınların tercihi her zaman tayttan yana olmuştur. Bunun yanında uzun palto salaş bir görünüm verirken altınıza giyeceğiniz tayt kombininizi dengeleyecektir. Kalın sizi soğuktan koruyan tayt modelleri ne olursa olsun uzun palto ile güzel bir ikili olacaktır. 

Gelelim diğer bir kombin önerimize; eğer ofiste çalışan bir kadınsanız bu öneri tam da size göre. Elbise uzunluğunda bir kazak ve tayt deneyin eminim sonuç mükemmel olacaktır. Bu salaş görünüme şıklık ve ciddiyet katmak için aksesuarlardan ve botlardan destek alabilirsiniz. Böylece hem ofiste hem de dışarda şıklığı yakalayabilirsiniz.

Rahatınıza düşkün biriyseniz eminim sizin de sweatshirt vazgeçilmez parçalarınızdan biridir. Soğuk havalarda sıcacık bir o kadar da rahat olan sweatshirtlerin altına tayt seçimi her şeyin başında geliyor. Sizi sıcacık tutacak ve rahat bir gün geçirmenizi sağlayacak olan bu kombin kış mevsiminde rahatlığını ortaya koyuyor. Sweatshirt bilhassa sonbaharda yoğun olarak tercih edilen bir parça. Rahatına düşkün kadınların vazgeçilmez parçası sweatshirt sonbahar ayının vazgeçilmezi. Alt giyimde de hem şıklığınızdan hem rahatlığınızdan vazgeçemiyorsanız tayt şıklığını keşfedebilirsiniz.

Kışın yapılabilecek kombin önerilerinden biri de saç örgüsü, alta doğru bollaşan kazaklarla kalın ve termal özelliği olan taytlardır. Bir de çizmeyle kombinlendiğinde ‘’işte bu!’’ diyebileceğiniz bir kombin daha ortaya çıkıyor. 

Tayt vücudu toparlayan ve sıkı bir görünüm elde ettiğimiz bir giysidir. Bu sıkılığın üzerine bol giyinmek her zaman bizi daha güvende hissettirecektir. Tayt üzerine giyeceğimiz bol oduncu gömlekler kış aylarının kurtarıcı parçalarının başında geliyor. Rahat ve dikkat çekici bir görünüm istiyorsanız kesinlikle dolabınızda bulundurmalısınız. 

Daha şık olmak istiyorum diyorsanız;  tişört üzerine giyeceğiniz düğmeleri açık bir gömlek ve altına topuklu bir ayakkabı deneyebilirsiniz. Bu kombin ile şıklığınızı zahmetsiz bir şekilde konuşturabilirsiniz.

Tayt modelleri özellikle sokak stili olarak karşımıza çıkıyor. En trend sokak stili arasında tayt gömlek ile birlikte deri ceket geliyor. Siz de tayt gömlek kombinlerinize bir de deri ceket ekleyebilirsiniz. Böylece sokak stilini çok rahat bir şekilde yakalayabilirsiniz. 

Kendi tarzınıza uygun olan kombini seçtiyseniz şimdi sıra taytınızı seçmekte! 

Aradığınız birbirinden muhteşem tayt modellerini Şenay’ın Butiği kalitesiyle bulabilirsiniz. 

Etiketler: blog
Şubat 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR